Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι Θεσσαλονίκη κέντρο | Διατροφολόγος Διαιτολόγος
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ MSc
Πίνακας ΔΜΣ
Κίνδυνος υγείας από γνωστές δίαιτες
Σουφλέ Γιαουρτιού
Συνταγή για μηλοπιτάκια
Ιδέες για Πρωινό

Σουφλέ Γιαουρτιού

Γράφει η Λαμπρινή Πανούση


Σουφλέ γιαουρτιού με μόνο 80 θερμίδες

 Υλικά για 6 μερίδες 

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζ. stevia
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλ. βανιλίνη  ή τους σπόρους από ένα στικ βανίλιας
1/8 κουτ. γλ. κρεμόριο
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα ή μόνο κάτω θέρμανση). Ρίχνουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο στα σκεύη και αλείφουμε για να πάει παντού. 
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια και το κρεμόριο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα του γιαουρτιού σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια κουτάλα. Βάζουμε το μίγμα στα μπολάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Μπορεί μετά από κάποια ώρα να ξεφουσκώσει, αλλά παραμένει το ίδιο γευστικό. 

 
Διαιτολόγος Θεσσαλονίκη @ Copyright 2012 - 2017