Λεωνίδας Παπαδημητριου MSc

Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

Εγνατίας 100, Θεσσαλονίκη

Αρ. άδειας: 4305/11-05-2016

Διατροφολόγος

Ο Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Λεωνίδας Παπαδημητρίου MSc, διατηρεί νόμιμα το διαιτολογικό του γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2013 και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος.

Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), ενώ πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ρώμης (Università degli studi di Roma). Ακόμα, έχει εκπαιδευτεί στη διατροφή Διαβητικών - Νεφροπαθών και στη σύνταξη διαιτολογίων για παχύσαρκους ασθενείς. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως αν. Καθηγητής Τεχν. Τροφίμων και ως αν. Καθηγητής Διατροφής (2016-2021). Οι συμμετοχές του στα Συνέδρια είναι πολλές, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκπομπές με θέματα υγείας.

Στο διαιτολογικό του γραφείο γίνεται Εξατομικευμένη Προσέγγιση, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Με πρότυπο τη Μεσογειακή Διατροφή και οδηγό τις εξελίξεις στην επιστήμη της διαιτολογίας, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα με ασφάλεια και χωρίς στερήσεις. Η μεθοδικότητα, η υποστήριξη και η διατροφική εκπαίδευση, αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για οριστική λύση, ενώ εγγυώνται το αποτέλεσμα εδώ και 10 χρόνια σε πάνω από 1.000 διαιτώμενους.

 

Ρύθμιση Βάρους

 

Λόγω και των Lockdowns από τη πανδημία, το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία έχουν γίνει ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα υγείας σήμερα, οδηγώντας σε υπέρταση, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Μπορεί να ανησυχείτε για το βάρος σας, αλλά μέσω της επαγγελματικής καθοδήγησης για τη διατροφή, ο Λεωνίδας Παπαδημητρίου είναι ειδικός για να βελτιώσετε το μεταβολισμό και τη σύσταση του σώματός σας, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος και να σας οδηγήσει έτσι σε έναν πιο υγιή εαυτό.

 

Επίσης, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε το βάρος σας, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, που είναι δύσκολο να ξέρετε ποιον να εμπιστευτείτε. Αλλά ο Λεωνίδας Παπαδημητρίου, μπορεί να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση των υπαρχουσών παθολογικών καταστάσεων με τη χορήγηση του σωστού διατροφικού προγράμματος, το οποίο συντάσσεται βάσει των ιδιαίτερων αναγκών σας. Γιατί η Μεσογειακή Διατροφή δεν θέλει κόπο ή στερήσεις, αλλά τρόπο. 

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:

 

  • Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, εκτίμηση διατροφικής κατάστασης, εντοπισμός και διόρθωση προβληματικών διατροφικών συμπεριφορών.

  • Πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις (Λίπος - Τμηματική λιπομέτρηση, Σπλαχνικό λίπος, Μυικός ιστός, Ενυδάτωση, Ιδανικό βάρος, Βασικός μεταβολισμός).

  • Ρύθμιση του σωματικού βάρους και αλλαγή της σύστασης σώματος χωρίς δίαιτες μόδας, αλλά με γνώμονα την επιστήμη της Διατροφής & Διαιτολογίας.

  • Διατροφή με βάση το Μεταβολισμό & τις Ημερήσιες Θερμιδικές Ανάγκες.

Εξατομικευμένα Προγράμματα Διατροφής για: 

 

  • Παθολογικές Καταστάσεις (διαβήτη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες, γαστρεντερικά νοσήματα κ.λπ.)

  • Εγκυμοσύνη - θηλασμό 

  • Αθλητική διατροφή

  • Αδυνάτισμα 

  • Παιδική - εφηβική παχυσαρκία

  • Βουλιμία, Ανορεξία