Λεωνίδας Παπαδημητρίου MSc

Κλινικός Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

 

Εγνατίας 100 Θεσσαλονίκη

Αρ. άδειας: 4305/11-05-2016

Διατροφολόγος

 

Ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Λεωνίδας Παπαδημητρίου MSc, διατηρεί νόμιμα το διαιτολογικό του γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2013 και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος.

Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), ενώ πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ρώμης (Università degli studi di Roma). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη διατροφή Διαβητικών - Νεφροπαθών και στη σύνταξη διαιτολογίων για παχύσαρκους ασθενείς. Οι συμμετοχές του στα Συνέδρια είναι πολλές, Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκπομπές με θέματα υγείας. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ελληνικό Δημόσιο συνολικά για 8 χρόνια ως Κλινικός Διαιτολόγος, ως αναπλ. Καθηγητής Τεχν. Τροφίμων και ως αναπλ. Καθηγητής Διατροφής.

Στο διαιτολογικό του γραφείο γίνεται Εξατομικευμένη Προσέγγιση, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Με πρότυπο τη Μεσογειακή Διατροφή και οδηγό τις εξελίξεις στην επιστήμη της διαιτολογίας, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα με ασφάλεια και χωρίς στερήσεις. Το διατροφικό πρόγραμμα συντάσσεται με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων και του Βασικού Μεταβολισμού σας, ενώ είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής σας. Σε κάθε Συνεδρία γίνονται όλες οι απαραίτητες μετρήσεις, για σωστή παρακολούθηση της Βελτίωσης Σύστασης του Σώματος. Η μεθοδικότητα, η υποστήριξη και η διατροφική εκπαίδευση, αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για οριστική λύση, ενώ εγγυώνται το αποτέλεσμα εδώ και 10 χρόνια σε πάνω από 1.000 διαιτώμενους.

Υπηρεσίες

 

Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, εκτίμηση διατροφικής κατάστασης, εντοπισμός και διόρθωση προβληματικών διατροφικών συμπεριφορών.

Πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις (Λίπος - Τμηματική λιπομέτρηση, Σπλαχνικό λίπος, Μυικός ιστός, Ενυδάτωση, Ιδανικό βάρος, Βασικός μεταβολισμός).

Ρύθμιση του σωματικού βάρους και αλλαγή της σύστασης σώματος.

Διατροφή με βάση το Μεταβολισμό & τις Ημερήσιες Θερμιδικές Ανάγκες.

 

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για: 

•    Παθολογικές Καταστάσεις (διαβήτη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες, γαστρεντερικά νοσήματα κ.λπ.)
•    Εγκυμοσύνη - θηλασμό 

•    Αθλητική διατροφή
•    Αδυνάτισμα 
•    Παιδική - εφηβική παχυσαρκία
•    Βουλιμία, Ανορεξία

 

Το Διατροφολογικό γραφείο, λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα - Σάββατο), κατόπιν ραντεβού.
 

Κατ'οίκον επισκέψεις:
Παρέχεται η δυνατότητα κατ'οίκον επίσκεψης με φορητό εξοπλισμό, κατόπιν συνεννόησης.

 

e - Diet  Δυνατότητα online συνεδρίας και αποστολής του διαιτολογίου σε email. Σκοπός είναι η σύνταξη εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

 

Ανάλυση Σώματος Tanita MC 780

 

Η Πoλυσυχνοτική Συσκευή Τμηματικής Ανάλυσης Σύστασης Σώματος TANITA MC-780, είναι μια σύγχρονη συσκευή που παρέχει την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση σωματικής σύνθεσης για εξατομικευμένη διάγνωση και παροχή λεπτομερών πληροφοριών για τη σύνθεση του σώματος, της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Μια πλήρης ανάλυση σύστασης σώματος πραγματοποιείται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Ενώ στη συνέχεια τα δεδομένα αναλύονται και εμφανίζονται τόσο στην οθόνη, όσο και στην εκτύπωση με λεπτομέρεια και ακρίβεια, σε κάθε μέλος του σώματος.